Free Website Templatesphpbb3 styles

Toelichting forumregels

Moderator: faith

Toelichting forumregels

Berichtdoor faith op di 16 jun 2009 17:00

Het forum v.w.b. de persoonlijke berichten gesloten maken

Dit forum heeft een doel. Dat doel heeft alles te maken met het uit de taboe sfeer halen van het onderwerp psychopathie. Door de forums met persoonlijke berichten te sluiten houden we die taboe sfeer vast en ondersteunen die. Dat gaan we dus juist niet doen.
De consequentie voor ons is dan dat we goed in de gaten moeten houden dat de berichten die geschreven worden voldoen aan een aantal voorwaarden wat betreft privacy gevoelige gegevens en namen. Dat doen we dan ook trouw en zijn daar heel bewust mee bezig.

Dit forum heeft een aantal functies.
1 ) informatie verstrekken over psychopathie
2 ) aanverwante stoornissen benoemen zodat de zoektocht voor velen verkort wordt en men sneller antwoorden kan vinden.
Dit is het meer abstracte gedeelte.

Daarnaast, maar zeker niet minder belangrijk is het andere deel;
3 ) lotgenoten contact.
Dit is het deel waarover jij het hebt en dat je het liefst gesloten zou willen hebben.

Dit forum wil het zwijgen doorbreken, we willen dat mensen hun kracht kunnen putten uit de verhalen van anderen zodat de informatie die enkel abstracte gegevens verstrekt, een gezicht krijgen. Een anoniem gezicht natuurlijk maar desalniettemin een gezicht.
Velen komen lezen, soms zullen zij zelfs jaren komen lezen voordat ze ook maar de moed hebben om zelf te schrijven in het forum.
Deze mensen krijgen kracht door de verhalen van hun lotgenoten, zien dat er een uitweg is, zien dat er hulp is en dat men vele malen sterker is dan gedacht en zijn op die manier in staat op het punt te komen een beslissing te nemen dat de rest van hun leven zal bepalen.
Dus het af sluiten van het lotgenoten gedeelte is zeker niet aan de orde.

We begrijpen jou vraag maar kunnen daar echt niet aan voldoen. We proberen uit alle macht te voorkomen dat mensen privé contact met elkaar opnemen en elkaar zo kunnen bereiken. We zullen ook in de gaten houden dat men niet door middel van bv hoofdlettergebruik ( zoals elders wel gedaan wordt) of andere codes, elkaar toch adressen doorgeeft.

Bij aanmelding verplicht een voorstelbericht plaatsen

We hebben hier lang en breed over gedacht en ook hierin besloten dit niet verplicht te stellen.
Mensen hebben het idd nodig lange tijd te kunnen komen lezen voordat men instaat is zelf te schrijven. We zijn ons bewust van de processen die zich dan in een persoon kunnen voordoen. We willen een toegankelijk forum zijn waar iedereen welkom is. Ook daarin nemen we een bewust risico maar wel een die te overzien is. We zijn ons bewust dat er mensen lid worden bv die hier niets te zoeken hebben maar dmv noemen van een eigen site bezoekers hopen te krijgen. Deze mensen hebben pech, we halen de linken weg zodat dit zinloos is.( er blijft een link staan die verwijst naar een tbs forum, dit is relevant vandaar de uitzondering)
Als mensen niet meer vrij op dit forum kunnen komen en verplichtingen op gelegd krijgen dan wordt het te benauwd, terwijl de prive situatie toch al zo benauwend is. Bovendien heeft ook dit weer te maken met het uit de taboe sfeer halen van het onderwerp waar we het hier over hebben
Heb jij het stukje gelezen dat gaat over het waarom van het lid worden ook van dit forum? Misschien dat eens doen ,dan heb je meteen nog een goede reden erbij gezien waarom dit een open forum is. We gaan voor het individu zowel als voor een grotere doel....
We gaan dus niet verplichten tot een voorstelbericht.

De mogelijkheid een PB te sturen (als je hier geen behoefte aan hebt schakel je dat zelf uit)

Ik denk dat ik op deze vraag/opmerking voldoende antwoord heb gegeven maar wil alleen nog zeggen ; Dit is wel de meest gevaarlijke vorm van kontakt die er kan zijn op een forum als dit. Begrijp dus niets van de combinatie van je berichten weghalen omdat het je te kwetsbaar zou maken en deze vraag.. Het is precies het tegenovergestelde nl.
De kans dat er een psychopaat hier lid wordt is heel groot (nieuwsgierigheid, stalken, noem maar op) en een pb'tje is maar zo gestuurd.
Ik geloof er helemaal niet in dat iemand hier of iemand die nog lid zal worden, slim en uitgekiend genoeg is om snel aan berichten te kunnen zien of er te doen is met een persoon die vertrouwd kan worden of niet. Dit is dus een risico die we absoluut nooit mogen lopen.

Stel je toch eens voor dat we dit toe zouden staan en het zou helemaal fout lopen...Nee uitgesloten!
Vergeet niet de geschiedenis van je computer te wissen.
Het is eenvoudig terug te zien, als je een site hebt bezocht op internet.
Zie uitleg in het onderwerp Slachtoffers van psychopathie.

psychopathie123@live.nl
faith
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 868
Geregistreerd: di 26 aug 2008 18:25

Keer terug naar toelichting forumregels

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron