Free Website Templatesphpbb3 styles

Vooroordelen en misverstanden

Vooroordelen en misverstanden

Berichtdoor faith op ma 07 sep 2009 21:59

Vooroordelen en misverstanden


Er leven helaas veel vooroordelen en misverstanden over huiselijk geweld, in het bijzonder over partnergeweld en stalking door de ex-partner, bij sommige professionals. Dit ondanks dat er inmiddels meer betrouwbare informatie over oorzaken en gevolgen van (ex-)partnergeweld bekend is.

Men denkt bijvoorbeeld dat:

alle slachtoffers psychische of psychiatrische problemen hebben (voorafgaand aan de gewelddadige relatie)
alle slachtoffers zelf gewelddadige relaties opzoeken of zelfs op een bepaalde manier behoefte hebben aan het geweld (sadomasochisme)
alle slachtoffers (voorafgaand aan de gewelddadige relatie) uit een zwakker milieu komen, laag opgeleid zijn en/of geldproblemen hebben
alle slachtoffers mentaal zwak of onzeker zijn en hun grenzen onvoldoende kennen of kunnen aangeven (voorafgaand aan de gewelddadige relatie)
of juist zelf -verbaal- agressief of sterk dominant zijn en het geweld indirect of direct uitlokken (het slachtoffer vraagt er indirect of zelfs direct om)
slachtoffers altijd hun relatie (ook op lange termijn) willen voortzetten
slachtoffers na het verbreken van een gewelddadige relatie altijd in een volgende gewelddadige relatie stappen
alle slachtoffers de relatie niet (op tijd) verbreken omdat zij nog zoveel van de pleger houden
het altijd goed is voor het verwerkingsproces als slachtoffer en pleger met elkaar spreken, bijv. mbv een mediator, zelfs als de pleger geen spijt betuigt
er altijd sprake is van wederzijds geweld
Gevolgen

De onjuiste beeldvorming heeft een sterk negatief effect op de kwaliteit van hulpverlening en beleid, omdat het de aandacht afleidt van de vrouwen die hulp nodig hebben die primair gericht is op het herstel van de veiligheid en gezondheid. Door slachtoffers een gedeeltelijke verantwoordelijk voor het 'relatiesysteem' te laten dragen, wordt bovendien onterecht schuld- en schaamtegevoel aangewakkerd, met alle gevolgen van dien voor het herstel.

Het gevolg is zelfs dat vrouwen met een gemiddelde of hoge sociaal economische status, gemiddelde of hogere opleiding en uit bepaalde beroepsgroepen, extra problemen hebben bij het naar buiten treden met hun verhaal en het verbreken van de relatie. Zie hiervoor de pagina over Taboe-doorbreking.
Bron: Stichting Zijweg.
Vergeet niet de geschiedenis van je computer te wissen.
Het is eenvoudig terug te zien, als je een site hebt bezocht op internet.
Zie uitleg in het onderwerp Slachtoffers van psychopathie.

psychopathie123@live.nl
faith
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 868
Geregistreerd: di 26 aug 2008 18:25

Keer terug naar Vooroordelen en misverstanden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron