Free Website Templatesphpbb3 styles

stalken

veel gezien gedrag bij psychopathie.

Moderator: faith

stalken

Berichtdoor faith op zo 14 sep 2008 23:05

Stalken

Stalking is een misdrijf en stalkers zijn criminelen. Deze simpele waarheid wordt vaak genegeerd door de practiserenden in de geestelijke gezondheid, door de instanties die de wet moeten handhaven, en door de media. De ernstige gevolgen van stalking zijn meestal onderschat en stalkers worden vaak benoemd als excentrieke en eenzame weirdoes. Toch, stalking beïnvloedt een vijfde van alle vrouwen en een onbekend aantal mannen - en vaak eindigt dit in geweld en bloedvergieten.

A 1997 Review Paper getiteld "Stalking (Part I) Een overzicht van het probleem", Karen M Abrams, MD, FRCPC1, Gail Erlick Robinson, MD, DPsych, FRCPC2, het definiëren van stalking dus:

"Stalking, of criminele intimidatie, is gedefinieerd als; de" opzettelijk, kwaadaardig en herhaaldelijk volgen en intimideren van een andere persoon ', die meestal een 'geloofwaardige dreiging van geweld' tegen het slachtoffer of de familie van het slachtoffer inhoud.

(1). 'Intimidatie'' verwijst naar opzettelijke, alarmerend, ergerend gedrag dat gericht is op een persoon, dat geen enkel legitiem doel dient.

(2). Typisch voor het stalking gedrag is; het zich de buurt van het slachtoffer ophouden, het ongewenst benaderen van het slachtoffer, meerdere telefoontjes, constante surveillering, Intimiderend gedrag naar de werkgever van het slachtoffer, maar ook naar de kinderen, een huisdier schaden, te mengen met persoonlijke bezittingen, saboteren van dates en verzenden van bedreigend of seksueel suggestieve 'giften' of brieven.

De intimidatie escaleert meestal, vaak beginnend met telefoongesprekken die geleidelijk meer bedreigend en agressief van aard zullen zijn , En vaak eindigt in gewelddadige handelingen

(3). In essentie is het gedrag van de dader terroriseren, intimiderend en bedreigend, en beperkt en controleerd de vrijheid van de het slachtoffer.

Veel criminelen (en dus veel stalkers) lijden aan persoonlijkheidsstoornissen -overheersend in; de Anti-persoonlijkheidsstoornis, Co-morbiditeit - een "cocktail" van de geestelijke gezondheid stoornissen - is frequent. De meeste stalkers misbruik stoffen (alcohol, drugs) en zijn vatbaar voor geweld of andere vormen van agressie.

APD of AsPD was voorheen genaamd "psychopathie" of, meer colloquially, "sociopathie". Sommige wetenschappers, zoals Robert Hare, maken nog onderscheidt tussen psychopathie en antisociaal gedrag.
De stoornis verschijnt in de vroege adolescentie, maar crimineel gedrag en drugsgebruik neemt vaak af naar mate men ouder wordt , meestal de vierde of vijfde decennium van het leven.
Het kan een genetische of erfelijke determinant treffen voornamelijk bij mannen. De diagnose is omstreden en wordt door sommige geleerde als wetenschappelijk ongegrond geacht.

Psychopaten gebruiken andere mensen als objecten om te manipuleren en als instrumenten voor bevrediging voor eigen behoeften.
Zij hebben geen merkbaar geweten, zijn verstoken van empathie en vinden het moeilijk het non-verbale gedrag van andere mensen te begrijpen, Evenals de behoeften, emoties, en voorkeuren van anderen. Bijgevolg ontzegd de psychopaat de rechten van andere mensen en verplichtingen in overeenstemming zijn.
Hij is impulsief, roekeloos, onverantwoord en niet in staat om het gevoel van bevrediging uit te stellen.
Hij rationaliseert zijn gedrag en vaak blijkt een diepe afwezigheid van berouw of het hebben van bedenkingen voor het kwetsen van anderen

Hun (primitieve) defensie mechanismen omvatten splitsing (zij bekijken de wereld - en mensen - als "al goed" of "al kwaad"), projectie (kenmerken van hun eigen tekortkomingen projecteren zij op anderen) en Projective Identification ( zij leggen hun wil op wat het gedrag van anderen betreft)

De psychopaat zal niet voldoen aan de sociale normen.
Vandaar de criminele handelingen, bedreigelijkheid en aannemen van een andere identiteit, het gebruik van aliassen, het constante liegen, en commanderen van zijn naasten voor eigen winst of plezier.
Psychopaten zijn onbetrouwbaar en hebben geen geweten wat betreft hun ondernemingen, de verplichtingen, contracten en verantwoordelijkheden. Zij houden zelden een baan voor langere tijd of betalen een schuld niet terug. Ze zijn rancuneus, zonder berouw, meedogenloos, gedreven, gevaarlijk, agressief, gewelddadig, prikkelbaar, en soms is er een hang naar magisch denken.
Zij plannen zelden voor de lange en middellange termijn, geloven zelf in eigen immuniteit wat betreft de consequenties van hun daden.

Veel psychopaten zijn rechtstreekse pestkoppen.
Michigan psycholoog Donald B. Saunders maakt onderscheid tussen drie soorten van agressors: "familie-only", "in het algemeen gewelddadige" (het meest waarschijnlijk te lijden APD), en de "emotioneel vluchtige".
In een interview met Psychologie Vandaag, beschreef hij het "algemeen Geweldsmisdrijven" aldus:

"Type 2 mannen - het algemeen gewelddadige - gebruikt zowel geweld buiten het huis, als ook in het huis.
Hun geweld is een ernstig en gebonden aan alcohol, ze hebben een hoog percentage van arrestaties voor rijden onder invloed en geweld.
Vaak zijn zij misbruikt als kinderen en hebben rigide opvattingen over sex. Deze mannen, zo beredeneerd Saunders ; Zijn berekenend, ze hebben een geschiedenis met het strafrechtelijk systeem en weten wat hoe deze te omzeilen."

Pestkoppen voelen zich ontoereikend en compenseren dat door gewelddadigheid - verbaal, psychologisch, of fysiek.
Sommige pestkoppen lijden aan persoonlijkheidstoornissen en/of andere geestelijke gezondheid stoornissen.
Ze vinden dat ze recht hebben op een speciale behandeling, zoeken aandacht, hebben een gebrek aan empathie, zijn rageful en jaloers, en misbruiken hun collega's en vervolgens ontdoen zij zich van hen.

Pestkoppen zijn onoprecht, trots, onbetrouwbaar, hebben een gebrek aan empathie en gevoeligheid voor de emoties, behoeften en voorkeuren van anderen, Zij zien andere mensen aan en behandelen hen als voorwerpen of instrumenten van bevrediging.

Pestkoppen zijn meedogenloos, koud, en hebben alloplastic defences (en een berekende controle) - zij geven anderen de schuld voor hun falen, nederlaag, of ongeluk.
Pestkoppen hebben een lage frustratie tolerantie drempel, vervelen zich snel en zijn agressief in hun ongeduld, emotioneel labiel, instabiel, grillig en onbetrouwbaar.
Ze hebben gebrek aan zelf-discipline, zijn egocentrisch, buiten anderen uit,roofzuchtig, opportunistisch, gedreven, roekeloos, en hardvochtig.

Pestkoppen zijn emotioneel onvolwassen en controle-freaks. Zij zijn gedreven leugenaars en bedreigelijk charmant. Pestkoppen kleden, praten en gedragen zich normaal. Velen van hen zijn overtuigend, manipulatief, of zelfs charismatisch.
Ze zijn sociaal geaccepteerd, worden aardig en leuk gevonden, en staan vaak in het middelpunt van de aandacht.
Alleen een langdurige en intensieve interactie met hen - soms als slachtoffer -zal hen ontmaskeren.

Hoewel meedogenloos en, doorgaans, gewelddadige, is de psychopaat een berekende machine, uit op het maximaliseren van zijn winst en persoonlijke bevrediging.
Psychopaten hebben een gebrek aan empathie en kunnen zelfs sadistische worden- maar begrijpen goed en direct de taal van het alledaagse.
Beste coping strategie

- Overtuig uw psychopaat dat dit gedrag op uw leven, of met uw naasten hem duur komt te staan.
- bedreig hem niet; Wees krachtig en ondubbelzinnig over uw wens om alleen gelaten te worden, en maak duidelijk dat u serieus bent in het betrekken van de wettelijke instanties mocht hij doorgaan met stalken, lastig vallen en dreigen.
-Geef hem een keuze tussen alleen gelaten worden of de mogelijkheid dat hij meerdere malen gearresteerd zal worden en hetgevolg straat- en contact verboden, en erger zal zijn.
- Neem extreme voorzorgsmaatregelen te allen tijde als er echt geen andere keus is, ontmoet hem dan in gezeldschap van iemand anders en in het openbaar.
-Minimaliseer het contact en de interactie met hem door professionals (advocaten, accountants, therapeuten, politieambtenaren, rechters) in te schakelen.
-Documenteer elk contact, elke conversatie, proberen om alles op te schrijven. Het kan nodig zijn als bewijs.
- Leer uw kinderen op hun hoede te zijn en voorzichtig, en te vertrouwen op hun gezonde verstand.
- Houd lokale wetshandhavingsinstanties, uw vrienden, de media, en iedereen die wil luisteren op de hoogte van alle ontwikkelingen.
-Wees voorzichtig met uw persoonlijke gegevens. Geef alleen de meest noodzakelijke informatie. Vergeet niet: hij heeft manieren om het uit te vinden.
- Onder geen beding ingaan op zijn romantische voorstellen, zijn geschenken accepteren, reageren op persoonlijke communicatie, interesse tonen in zijn zaken, hem helpen , stuur hem geen berichten rechtstreeks maar ook niet via derden. Hou de no Contact regel.
-Ook niet proberen wraak te nemen . Niet provoceren, "hem straffen", beschimpen hem, over hem praten.

bron;http://samvak.tripod.com/abusefamily20.html
Vergeet niet de geschiedenis van je computer te wissen.
Het is eenvoudig terug te zien, als je een site hebt bezocht op internet.
Zie uitleg in het onderwerp Slachtoffers van psychopathie.

psychopathie123@live.nl
faith
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 868
Geregistreerd: di 26 aug 2008 18:25

Keer terug naar Stalken.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron