Free Website Templatesphpbb3 styles

Psychopathie en Empathie

De onmogelijkheid voor psychopaten om zich in te leven in andere mensen.

Moderator: faith

Psychopathie en Empathie

Berichtdoor faith op zo 04 jul 2010 22:57

De gedeeltelijke psychopaat


Het is onze ervaring, de dimensie die het meest correleerd met psychopathie en die is geïdentificeerd of impliciet in alle definities van de Afwijking, is het concept van empathie, maar empathie vastgelegd in een specifieke tweedeling.

Empathie is ruim gezien de capaciteit om jezelf in een andere persoon te verplaatsen. Maar dit lijkt slechts een deel van wat empathie doet in relatie met psychopathie. Wat anders is bij de psychopaat is dat hij niet wordt beïnvloed en niet emotioneel geraakt wordt door empathie en daardoor niet doorheeft dat hij er zelf beter van kan worden door zich in een ander te verplaatsen. Dus, hoewel hij in staat is om in zeer snelle tijd bij de kortste ontmoeting met een andere persoon heel veel nuttige informatie over dit persoon te verkrijgen, zal hij daar slechts door keus gebruik van maken. Wat ontbreekt in psychopaten is het dwingende karakter en de passende affectieve reactie op de opgedane kennis door zich in andermans schoenen te verplaatsen, zoals dit gebeurd bij normale personen. Dit essentiële ontbrekende aspect van empathie, zelfs in de ernstige psychopaat, is in mijn ervaring niet makkelijk op te merken en men krijgt niet vaak de tweede kans een glimp ervan op te vangen, omdat men leert van de eerste gemaakte fout.

Een nogal ruw voorbeeld; Een jonge psychopaat die meerdere steekwonden had toegebracht bij een bejaarde vrouw, werd belast met poging tot moord. Hij verscheen ingetogen en passende triest over het misdrijf tijdens de vroege stadia van het eerste verhoor. Zijn ogen waren vochtig toen hij nauwkeurig beschreven hoe de vrouw zich moet hebben gevoeld tijdens en na de aanslag. Maar later, in hetzelfde interview, nadat er een goed rapport was opgesteld, ging het masker bij deze jongen af; "Ik weet niet waar alle ophef over is. Dat oude wijf had slechts een tiental krassen." zei hij. Voor zover ik weet, heeft hij zich in de jaren daarna in het psychiatrisch ziekenhuis alleen nog maar in mepathische bewoordingen uitgelaten over deze gebeurtenis. hij had snel geleerd en wist daardoor dat het handiger en nuttiger was zich zo te gedragen als om de brute uitspraken te doen. De ervaren pschopaat zal niet snel een zelfde fout maken.

Met wat geluk en de juiste vraag over hoe de gevoelens van de andere persoon hem raken zal er een nauwelijks waarneembare pauze zijn, of hij zal verbaasd kijken en soms zal de vraag gesteld worden; "Hoe zou ik me moeten voelen?

Het tweede deel van deze twee-deel empathie voor de normale persoon is de automatische, dwingende, intuïtief, passend antwoord op wat de ander voelt - niet het optreden van een gekozen script. De psychopaat kan volgen hetzelfde script als een normale persoon, meestal met alle subtiele nuances van een geschoolde acteur - als hij ervoor kiest om dat te doen. Een ongetrainde waarnemer is zeer onwaarschijnlijk dat de nota een verschil van the real thing.

Zo is het andere deel van deze twee-deel in empathie in de psychopaat is het kiezen voor een bepaalde houding. In tegenstelling tot de normale persoon, kan hij kiezen welk scenario te volgen. Hij is niet in staat reflexmatig, intuïtief of automatisch te reageren op de gevoelens van anderen. En heeft, in tegenstelling tot de normale personen,geleerd door observatie van anderen hoe zich te gedragen.


Als hij iemand verkracht of wurgt, kan hij zich niet verplaatsen in het voelen van pijn, terreur, onmacht vanhet slachtoffer. Er is geen automatische, dwingende, intuïtieve verbinding tussen wat hij denkt te weten over wat u voelt en wat hij voelt. Er is geen enkele manier waarop hij dit kan voelen. Daarom is er geen emotie die een remmende werking op zijn gedrag heeft. Daarin schuilt het gevaar van psychopathie.

Zijn ervaringen in de eerste drie levensjaren zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van dit type twee-onderdeel van empathie? Ja - als u ervan uitgaat dat psychopathie kan worden gecreëerd in de eerste drie jaar van het leven.

Sinds ongeveer een halve eeuw, hebben wij een perfecte recept voor het creeeren van psychopaten ;- verplaats een kind tijdens die eerste drie jaar van het ene tehuis naar het andere en doe dit een tiental keer.
Er zijn waarschijnlijk andere dingen - genetische, biologische of biochemische, die dit soms predisponeren voor een persoon met psychopathie. Maar dat mag ons nooit laten vergeten Dat men dit kan creeeren door de kinderen te blijven verplaatsen.. Belangrijker nog, we moeten niet vergeten dat ook minder ernstige verstoringen van de vroege jeugd, zoals een tiental verschillende zorgverleners in de eerste drie jaar kunnen gedeeltelijke psychopaten kan creeeren..

Als een niet te manipuleren manier zouden hebben om deze tweedeling van empathie te meten en we zouden we in staat zijn deze te correleren aan de klinische bevindingen van de ernst van psychopathie, of we nu spreken over psychopaten in de gevangenis, in de politiek, in het bedrijfsleven, of op de dag vóór Ze doden.

Maar er is meer; indien een relatieve onmacht voor dit type twee-onderdeel van empathie een belangrijk ingrediënt is in de samenstelling van psychopaten, wat zijn de consequenties voor de samenleving als een groot aantal individuen zo zou functioneren ? Is het hebben van de capaciteit te worden beïnvloed door wat er gebeurt met anderen een noodzakelijke component in de samenstelling van een meerderheid van personen om te functioneren als een groep? En vanuit een sociologisch perspectief, is dit niet een van de functionele vereisten van een sociaal stelsel? Is er een kritische massa voor dit type van empathie voor een samenleving om te overleven?

Door Elliott Barker, M.D. en B. Shipton, Ph.D.

Excerpted uit een document gepresenteerd tijdens de 68e Algemene Vergadering van de Ontario Psychiatric Association, 1988
Vergeet niet de geschiedenis van je computer te wissen.
Het is eenvoudig terug te zien, als je een site hebt bezocht op internet.
Zie uitleg in het onderwerp Slachtoffers van psychopathie.

psychopathie123@live.nl
faith
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 868
Geregistreerd: di 26 aug 2008 18:25

Keer terug naar Psychopathie en Empathie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron