Free Website Templatesphpbb3 styles

het identificeren van psychopatische fraudeurs

Artikel met Dr.hare

het identificeren van psychopatische fraudeurs

Berichtdoor Mea op wo 29 okt 2008 10:39

Deze mensen weten het 'Snakes in Suits'
Het identificeren van psychopathische fraudeurs
Interview met dr.Hare en dr. Babiak
Door Dick Carozza
Fraude Magazine juli / augustus 2008

Sociopaten hebben wellicht een goed ontwikkeld geweten en een normaal vermogen tot empathie, schuld en loyaliteit, maar hun gevoel van goed en fout is gebaseerd op de normen en verwachtingen van hun subcultuur of groep. Veel misdadigers zouden kunnen worden beschreven als sociopaten.
Narcistische persoonlijkheidsstoornissen en gevoel voor drama zijn beschreven in DSM-IV, en hun verschillen ten opzichte van psychopathie worden geschetst in "Snakes in Suits."

Kortom, Bij narcistische persoonlijkheidsstoornis is er sprake van een overdreven behoefte aan bewondering, een gevoel van superioriteit, zelf benoemde grootsheid, en een gebrek aan empathie. Ze hebben niet noodzakelijkerwijs ook de levensstijl en antisociale kenmerken van psychopathie, zoals dat eerder te benoemd is.

In een zakelijke wereld, waar "de perceptie realiteit is," is dit de laatste zienswijze van onze persoonlijkheid en onze reputatie - is het belangrijkste. Het beïnvloedt hoe anderen met ons omgaan en hoe beslissingen over ons genomen worden, en kan uiteindelijk onze carriere bevorderen of doen ontsporen. Helaas zijn veel mensen zich niet bewust van of zwakken dit standpunt af als het over henzelf gaat. Soms is het slechts na ontvangst van harde gegevens, vaak in de vorm van "360 graden" feedback gegeven tijdens de training programma's, dat ze leren hoe anderen hen echt waarnemen.

De psychopaat is actief op een oppervlak niveau; de presentatie van een masker of personage dat in overeenstemming is met de verwachtingen van de organisatie en haar leden. Meestal is dit masker :

"Ik ben de ideale werknemer en leider." De psychopaat investeert aanzienlijke inspanningen om deze facade te creeeren en beheren van deze creatie via management technieken.
Diegene die de macht en het gezag hebben van de organisatie zullen alleen dit masker te zien krijgen, - dat wil zeggen, de facade van een werknemer die eerlijk, productief, zorgzaam is en bovendien leiderschapspotentieel, enzovoort heeft- en zij zullen dit integreren in hun evaluatie van de psychopaat –en daardoor in de reputatie van de psychopaat.
Degenen die van weinig waarde zijn voor de psychopaat zullen deze zorgvuldig opgebouwde facade niet te zien krijgen, zij lerende psychopaat kennen zoals hij is. Vaak hebben deze mensen een lagere rang en kunnen geen invloed uitoefenen op degene die de macht en het gezag hebben.

Psychopaten zijn altijd op zoek naar personen die zij kunnen gebruiken om hun voordeel mee te doen. We gaan er vaak van uit dat ze de hooggeplaatsen en machthebbers als doelgroep zullen kiezen, maar ze kiezen ook degenen die de meer subtielere informele macht in de organisatie hebben. Zo zijn veel secretarissen die de toegang naar hun opdrachtgevers regelen die de psychopaat zou willen beinvloeden. Midden-level managers beheersen de stroom van materialen, informatie en processen die wellicht nuttig zijn voor een psychopaat.

Individuele respondenten in de professionele posities (bijvoorbeeld die in de IT, financiën en controle), hebben dan wel een gebrek aan gezag over het personeel, maar hebben grote invloed op de bedragen van informatie en andere middelen die nuttig zijn voor de zakelijke psychopaat. Elke persoon waarvan de psychopaat denkt dat deze bruikbaar is voor zijn plannen zal doelwit zijn van de psychopaat.
Dit is een complex gegeven maar het gaat om de vraag hoe psychopaten in staat zijn de mensen binnen een organisatie te manipuleren als ‘pionen’ en ‘sponsers’.
Mea
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3559
Geregistreerd: di 29 jan 2008 00:31

Keer terug naar Het identificeren van psychopatische fraudeurs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron